- קשיים בהתמודדות מול קבלנים
- ליקויים חריגים בכניסה לדירה
- ליקויי בניה שכיחים בדירה
- בדיקת תמא 38
- ליקויים בדירות יד 2
- חשיבות ביצוע בדק טרם קניית דירה חדשה
- איתור נזילות בדירה
- מהם תחומי הפעילות של שמאי מקרקעין
- ליקויים אפשריים במערכות החשמל
- קניית דירה חדשה מקבלן
- איך משפצים דירה מבלי לקרוע את הכיס
- כיצד ניתן למנוע עובש ורטיבות בחורף
- שיפוצים ללא ליקויי בניה
- בדיקה וטיפול ברטיבות בתקרה
- ייבוש תת רצפתי בדק בית ומה שביניהם
מהם תחומי הפעילות של שמאי מקרקעין

מתי אנו זקוקים לשירות של שמאי מקרקעין? לכאורה נראה לנו כי מדובר רק על הערכה של מחירי הדירות, אך זה ממש לא רק זה. כאשר אנחנו רוכשים נכס, שמאי מקרקעין עשוי לאתר ולהתריע בפנינו אודות ליקויים שונים שעשויים לייקר את מחיר הדירה ובעקבות כך להוביל לביטול העסקה. לא כדאי לוותר על השירות של שמאי המקרקעין שעשוי בסופו של דבר לחסוך לנו הרבה מאוד כסף, עגמת נפש והשקעות לא נכונות.
כאשר הלקוח הסטנדרטי בא לרכוש דירה, הוא לא תמיד יודע מאיזה כיוון עליו לבדוק אותו על מנת לדעת האם מדובר כאן בעסק מושלם. שמאי מקרקעין מתפקד במקרים מעין אלו כסוג של גשש או בלש, שיודע כיצד לבדוק ומה לחקור מה מתרחש מתחת לפני השטח והוא עשוי לאתר בעיות שונות כמו בנייה בלתי חוקית העומדת לפני הריסה, שעבודים שונים שהדירה משועבדת אליהם ובקיצור לא מה שהבעלים מספרים לכם עליה.
שמאי מקרקעין – כדי שלא תיפלו בפח
כאמור - דירות רבות הנראות מושכות מאוד ונוצצות מבחוץ עשויות להתגלות כבעיתיות וכלא שוות כלל את הסכום שהבעלים דורשים עליהם. לאחר ששמאי המקרקעין ילמד היטב את הנכס מכל היבטיו וצדדיו הוא יפיק דו"ח שיפרט את כל הנתונים ואת כל העובדות, את כל הניתוחים ואת כל הממצאים אותם הסיק. כאשר דו"ח מקצועי שכזה יישא אופי משפטי לכל דבר, ואתו ניתן אחר כל לעשות שימוש מול רשות המיסים וכמובן גם מול המוכר של הנכס. ניתן כמובן להשתמש גם בחוות דעת זו של שמאי מקרקעין כדי לבדוק את הכדאיות של רכישת הנכס מבחינה כלכלית.
מתי צריך את ההערכה של שמאי המקרקעין?
התפקיד העיקרי של שמאי המקרקעין הוא הערכה של שווי הנכס. על כן, חשוב להיוועץ ולקבל את חוות דעתו של השמאי הן לפני שאנו עומדים לרכוש דירה או נכס כלשהו לצורך השקעה עתידנית, והן כאשר אנו עומדים למכור דירה או נכס. גם אז מומלץ מאוד להיוועץ בשמאי מקרקעין על מנת לוודא כי אנו דורשים מחיר הגיוני עבור הנכס ואיננו מפקיעים את המחיר, אך מצד שני אנחנו גם דורשים את המחיר המגיע לנו ולא מציעים את הדירה במחיר פחות מערכו של הנכס.
איך מעריכים את ערך הדירה?
בגדול עורכים השוואות מול נכסים דומים או עסקאות דומות שכבר נעשו כאשר נבדקים היבטים נוספים כמו ליקויי בנייה, בדיקת החוקיות של הנכס, בדיקה של סביבת הנכס ועוד.